naar de inhoud

Sociaal leven

Momenteel zijn we druk bezig met het bouwen van platform uitgezaaide borstkanker.

Op deze pagina vind je straks de informatie die je nu zoekt.

Kunnen we je in de tussentijd misschien alvast helpen met je vraag? Je kunt contact met ons opnemen via:

T: 0031 30 291 7222
E: info@borstkanker.nl

We zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur.

Houd verder Facebook, Instagram en Linkedin in de gaten voor actuele informatie over dit platform.

Je sociale leven kan erg veranderen als je uitgezaaide borstkanker hebt. Je kunt je werk verliezen en daarmee je contacten met collega’s. Je kunt misschien niet langer je sport uitoefenen en daardoor zie je je team ook niet meer. Opeens ziet je wekelijkse ritme er totaal anders uit.

Verlies van vrienden

Ook de relaties met familie en vrienden kan veranderen nu je ongeneeslijk ziek bent. Met sommige familieleden en vrienden wordt het contact intensiever, terwijl met anderen het contact juist afstandelijker wordt. Soms vinden mensen slecht nieuws te confronterend of weten ze niet hoe ze moeten reageren. Daarom trekken ze zich terug.

Andersom kun jij door je ziekte ook veranderen en bijvoorbeeld directer zijn. Dit kan er ook voor zorgen dat sommige contacten afhaken.

Het verliezen van – soms jarenlange en hechte – vriendschappen is schrikken en kan je boos en verdrietig maken. Lucht je hart erover en probeer het te accepteren. Dat is niet makkelijk, maar wel het beste om de tijd die je nog hebt, zo prettig mogelijk te besteden. Overigens geldt het ook andersom: neem afscheid van mensen die je energie kosten.

Nieuwe contacten

Wellicht heb je behoefte aan nieuwe contacten met mensen die in een vergelijkbare positie zitten. Wij organiseren voor patiënten met uitgezaaide borstkanker speciale gespreksgroepen onder leiding van professionele gespreksleiders.