naar de inhoud

Voor naasten

Leeft iemand in jouw nabije omgeving met uitgezaaide borstkanker? Bijvoorbeeld een van je ouders, een vriendin, een collega of kennis? Dit heeft niet alleen invloed op het leven van de persoon die ziek is, maar ook op jou als naaste. Hoe kun je goed zorgen voor de ander? Hoe kun je er voor iemand zijn, die ongeneeslijk ziek is? En hoe zorg je ervoor dat je zelf lichamelijk, geestelijk en emotioneel overeind blijft staan?

Waar kun je terecht?

Als je hier niet vindt wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er ook voor jou.

Wij zetten een aantal mogelijkheden onder elkaar, waar je als naaste hulp kunt vinden. Lees hier meer.

Webinar

Partner en naasten

Het hebben van uitgezaaide borstkanker heeft ook invloed op de relatie met je partner, het gezin, familie en vrienden. In het webinar ‘Optimaal leven als je niet meer beter wordt’ wordt hieraan aandacht besteedt. 

B-Bewust vragenlijst voor naasten

Welke vragen houden jou bezig? Of kun je je vragen nog niet formuleren? Met B-Bewust kun je je eigen vragenlijst samenstellen, zodat je op een rijtje kunt zetten waar je antwoord op zou willen hebben.

Onderzoek onder naasten

Naasten van mensen met (uitgezaaide) borstkanker hebben meer hulp nodig om hun partner te kunnen steunen. Dit was een van de conclusies uit het onderzoek dat wij  (BVN) deed samen met Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). 

Podcast

‘Oorlog in je lichaam’ door Hans Jaap Melissen

Na de diagnose uitgezaaide borstkanker bij zijn vrouw Sigrid, besluit journalist Hans Jaap Melissen een podcastserie te maken. Hoe pakken zijn vrouw, zijn zoon (Bram, 9) en hijzelf hun leven weer op? Hij legt het vast en praat ook met artsen en onderzoekers over wat uitgezaaide borstkanker is (en kanker in het algemeen) en hoe je hiermee kunt leven.   Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.