naar de inhoud

Voor naasten

Leeft iemand in jouw omgeving met uitgezaaide borstkanker? Dit brengt veel emoties met zich mee, zoals angst, verdriet en onzekerheid. Voor de persoon om wie je geeft, maar ook voor jou. Juist in deze periode is het belangrijk om niet alleen zorg te dragen voor degene die ziek is, maar ook voor jezelf.

Wat heb jij nodig om fysiek, psychisch en emotioneel overeind te blijven? Hier vind je informatie en tips.

Waar kun je terecht?

Als je hier niet vindt wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er ook voor jou.

Wij zetten een aantal mogelijkheden onder elkaar, waar je als naaste hulp kunt vinden. Lees hier meer.

Webinar

Partner en naasten

Het hebben van uitgezaaide borstkanker heeft ook invloed op de relatie met je partner, het gezin, familie en vrienden. In het webinar ‘Optimaal leven als je niet meer beter wordt’ wordt hieraan aandacht besteedt. 

B-Bewust vragenlijst voor naasten

Welke vragen houden jou bezig? Of kun je je vragen nog niet formuleren? Met B-Bewust kun je je eigen vragenlijst samenstellen, zodat je op een rijtje kunt zetten waar je antwoord op zou willen hebben.

Onderzoek onder naasten

Naasten van mensen met (uitgezaaide) borstkanker hebben meer hulp nodig om hun partner te kunnen steunen. Dit was een van de conclusies uit het onderzoek dat wij  (BVN) deed samen met Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). 

Podcast

‘Oorlog in je lichaam’ door Hans Jaap Melissen

Na de diagnose uitgezaaide borstkanker bij zijn vrouw Sigrid, besluit journalist Hans Jaap Melissen een podcastserie te maken. Hoe pakken zijn vrouw, zijn zoon (Bram, 9) en hijzelf hun leven weer op? Hij legt het vast en praat ook met artsen en onderzoekers over wat uitgezaaide borstkanker is (en kanker in het algemeen) en hoe je hiermee kunt leven.   Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten.