naar de inhoud

Ik ben een man met uitgezaaide borstkanker

Als je een man bent met uitgezaaide borstkanker, komt je behandeling overeen met die van vrouwen. Ook gaat het bepalen van je behandelplan hetzelfde als bij een vrouw: de arts doet een voorstel en hij of zij begeleidt je vervolgens bij het maken van de keuze die het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw leven. 

De informatie op dit platform over Mijn behandelplan en bijvoorbeeld het maken van keuzes daarin, is bedoeld voor zowel vrouwen als voor mannen.  

Zorg voor extra steun

Uitgezaaide borstkanker wordt door de buitenwereld vaak gezien als een ziekte die alleen vrouwen kunnen krijgen. Je zult als man daarom waarschijnlijk soms of regelmatig te maken kunnen krijgen met onwetendheid of onbegrip. 

Het is een goed idee om daarom met je arts of verpleegkundig specialist te overleggen en je te laten doorverwijzen (bijvoorbeeld naar een psycholoog of een geestelijk verzorger) zodat je naast de medische zorg ook de mentale en psychische steun krijgt die je nodig hebt.  

Lees hier meer over wat de diagnose uitgezaaide borstkanker voor je betekent als je een man bent. Ook vind je hier meer informatie over lotgenotencontact. 

B-bewust Mannen met borstkanker

Beter voorbereid naar je zorggesprek

Met welke vragen loop je rond als man met uitgezaaide borstkanker? Of kun je juist hulp gebruiken bij het formuleren van de juiste vragen aan je zorgverlener? Met deze checklist van B-Bewust kun je je persoonlijke vragenlijst samenstellen.