naar de inhoud

Bijwerkingen

Helaas is het zo dat elke behandeling voor uitgezaaide borstkanker bijwerkingen kent. Welke bijwerkingen je zult ervaren, verschilt per persoon en ook per keer dat je de behandeling krijgt. Ook geldt dat wat voor de een draaglijk is, door de ander juist als zwaar wordt ervaren. 

Bij het doornemen van je behandelopties kan je arts of verpleegkundige je meer vertellen over de bijwerkingen die jij in jouw geval zou kunnen verwachten. 

Wil je weten welke mogelijke bijwerkingen kunnen optreden per medicijn? Kijk dan op bijwerkingenbijkanker.nl.

Neem altijd contact op bij klachten of bijwerkingen

Heb je tijdens de behandeling last van klachten of bijwerkingen, al dan niet verwacht? Het is belangrijk om dit snel door te geven aan je zorgverleners. Wacht niet tot je volgende afspraak, maar neem telefonisch contact op. Vraag daarom al voor de behandeling van start gaat, via welk telefoonnummer je om raad of hulp kunt vragen.  

Aarzel niet om contact op te nemen, je zorgverleners zijn er om je te helpen je beter te voelen. Het doel van de behandeling is immers, om je zo lang mogelijk goed te laten voelen.  

Als de behandeling te zwaar is

Als de behandeling je erg zwaar valt, of misschien zelfs té zwaar, dan kun je afwegen wat je doel is. Wil je zo lang mogelijk blijven leven? Of vind je de kwaliteit van leven belangrijker?   

Algemene bijwerkingen

Los van de specifieke bijwerkingen van de medicatie, is het zeer waarschijnlijk dat je last krijgt van algemene bijwerkingen van uitgezaaide borstkanker, zoals vermoeidheid of zenuwpijn. Of van psychische klachten, zoals angst, eenzaamheid of depressie.  

Lees hier meer over algemene bijwerkingen bij uitgezaaide borstkanker.