naar de inhoud

Verzekeren en hypotheek

Als je met uitgezaaide borstkanker leeft, is het risico op arbeidsongeschiktheid hoger dan gemiddeld. Ook is de kans groter dat je eerder komt te overlijden. Dat heeft invloed op het afsluiten van een (nieuwe) verzekering of hypotheek. Er kunnen bijvoorbeeld extra voorwaarden worden gesteld of de premie kan hoger zijn. Soms kan een verzekeraar je weigeren, maar dat gebeurt gelukkig niet vaak.

Verzekeringen

Omdat wetten en regelgevingen weleens willen veranderen, verwijzen we je door naar de site van kanker.nl, hier vind je de meest recente informatie over het afsluiten van verzekeringen.

Hypotheek en overlijdensrisicoverzekering

Op kanker.nl vind je actuele informatie over het afsluiten van een hypotheek en overlijdensrisicoverzekering (ORV) als je kanker hebt (gehad). Dit is een handig startpunt.

Het afsluiten van een ORV kan lastig zijn als je leeft met uitgezaaide borstkanker. De verzekeraar kijkt naar de levensverwachting en maakt op basis daarvan een berekening van de premie. Die kan weleens flink hoger zijn dan je dacht. Actuele informatie en advies vind je op de site van Independer.

Ook het afsluiten van een hypotheek kan lastig zijn. Voor meer informatie en doorverwijzingen naar experts die je kunnen helpen, kun je bijvoorbeeld kijken op deze site.