naar de inhoud

12 jaar en ouder

Als je moeder of vader uitgezaaide borstkanker heeft, kun je daardoor heel verdrietig zijn. Of misschien ben je boos, of bang. Of alles tegelijk. En misschien vind je het lastig om te zeggen wat je allemaal voelt. Dat is heel normaal.  

Er is thuis waarschijnlijk ook veel veranderd sinds de diagnose, bijvoorbeeld omdat je nu meer moet helpen in het huishouden of omdat je minder aandacht krijgt dan vroeger. Ook kan het zijn dat je thuis opeens gesprekken hebt over moeilijke onderwerpen, of dat het juist lastiger is geworden om met elkaar te praten. 

Je bent niet alleen

Heb jij soms ook het gevoel dat je de enige bent die dit allemaal meemaakt? Het kan fijn zijn om informatie te lezen, of om verhalen te horen van andere kinderen met een ouder die niet meer beter wordt. Zodat je hopelijk voelt: je bent echt niet alleen. 

Informatie en tips voor jou

Misschien wil je weten wat kanker is. Of wat het betekent om ongeneeslijk ziek te zijn. Het kan zijn dat je meer wilt weten over doodgaan en afscheid nemen.  

En wat wil je allemaal nog doen in jullie tijd samen? Misschien wil je nog een grote wens vervullen, of zoek je mooie manieren om herinneringen vast te leggen. 

We hebben voor jou verschillende sites, boeken, games en video’s verzameld.   

Heb jij tips die je graag wilt delen met anderen? Bijvoorbeeld een mooi boek, of een site waar je veel aan hebt? Mail het ons via communicatie@borstkanker.nl . 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.