naar de inhoud

Look good, feel better

Leven met uitgezaaide borstkanker heeft ook impact op je uiterlijk, wat emotioneel ook zwaar kan zijn. Stichting Look good, feel better organiseert workshops in ziekenhuizen door het hele land en ook online. De beauty professional adviseert je op het gebied van huidverzorging, make-up en haarwerken. Bijvoorbeeld: wat is de beste huidverzorging tijdens een behandeling? Hoe zorg je dat je haarwerk past bij je gezicht? En hoe maak je jezelf op, als je wenkbrauwen en wimpers zijn uitgevallen?  

Stichting Pruijck

Haarverlies is een bijwerking van diverse kankerbehandelingen. Een pruik kan dan een oplossing zijn. Maar een pruik is duur. Ook al ben je aanvullend verzekerd, er moet bijna altijd worden bijbetaald. Dat is niet voor iedereen financieel mogelijk. Veel pruiken zijn heel goed nog een keer te gebruiken. Stichting Pruijck zamelt pruiken in om deze door te geven aan iemand die (tijdelijk) een pruik nodig heeft.

Care for Cancer

Oncologische nazorg bij u thuis

De consulenten van Care for Cancer zijn ervaren oncologieverpleegkundigen. Zij bezoeken u thuis, beantwoorden vragen over de gevolgen van uw diagnose en behandeling en geven praktische tips over uw thuis- en werksituatie. Daarnaast geven zij voorlichting over aanvullende zorgmogelijkheden en verwijzen zij door naar bijvoorbeeld inloophuizen of patiëntverenigingen. Allerzorg – Care for Cancer