naar de inhoud

Lancering digitaal) boekje ‘Je wordt niet meer beter’

Het digitale boekje ‘Je wordt niet meer beter’, een boekje vol tips en informatie over waar je tegenaan kunt lopen als je uitgezaaide borstkanker hebt. De lancering was tijdens de Stakeholderbijeenkomst die BVN organiseerde.

Betrokkenheid

Het eerste exemplaar van het boekje werd officieel overhandigd aan Annemieke van der Padt-Pruijsten, die internist-oncoloog is van het Maasstad Ziekenhuis tijdens de stakeholderbijeenkomst. Vanwege haar betrokkenheid bij het onderwerp mocht zij het boekje in ontvangst nemen. Zij gaf een presentatie over proactieve zorgplanning bij uitgezaaide borstkanker.

De stakeholderbijeenkomst stond in het teken van verbetering van de zorg en de kwaliteit van leven van patiënten met uitgezaaide borstkanker. Tijdens de bijeenkomst keken patiënten, oncologen, verpleegkundigen en onderzoekers met elkaar naar hoe we de komende jaren kunnen samenwerken aan betere zorg. Daar sloot de presentatie van Annemieke goed bij aan.

Erkenning van gedachten

De eer van de overhandiging van het boekje lag bij Tootje, die lid is van de Expertgroep uitgezaaide borstkanker, een groep die intensief heeft meegedacht met het boekje. Tootje over het boekje: “Het boekje geeft een compleet beeld van de verschillende fases van je ziekte, waar je misschien niet zo makkelijk over praat, maar waar je in je hoofd wel mee bezig bent. Het geeft een gevoel van erkenning van je gedachten”. Tootje beschrijft het als een boekje dat gevoelens oproept en voor begrip en herkenning zorgt.

Wil je ons helpen dit boekje te verspreiden?

Vraag dan de flyer aan via onze website en geef deze aan je eigen oncoloog om te verspreiden.

Wat zou het goed zijn als iedereen die de diagnose uitgezaaide borstkanker krijgt over dit boekje te weten komt. Is het niet om nu te lezen, dan wel om er later weer eens bij te pakken. Ook voor je naasten.

Bekijk het boekje hier

Het boekje is mede mogelijk gemaakt door Pfizer.